تاکسی هوایی یا همان ایر تاکسی، یک نوع اصطلاح کلی است که برای انواع هواپیماهای دربستی مورد استفاده قرار میگیرد. ایر تاکسی عبارت است از استفاده از هواپیما در مسیرهای مختلف پرواز بدون استفاده از برنامه ی پروازی که به خودی خود موجب صرفهجویی در زمان و هزینه خواهد شد. تاکسی هوایی یک هواپیمای سبک یا حتی فوق سبک است و میتواند با حداقل ظرفیت ممکن که چیزی در حدود ظرفیت یک تاکسی یا اتوبوس معمولی است، در مسیرهای کوتاه جابهجا شود. وی افزود: در حوزه پروازی و جابهجایی مسافر با توجه به اینکه اقتصاد صنعت حمل ونقل هوایی از اهمیت بالایی برخوردار است این اقتصاد را باید به گونهای توانمند کرد که خود را شکل دهد. در این راستا با هماهنگیهای صورت گرفته بین دولت، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی و… مباحث مختلفی از قوانین و زیرساختها مانند نرخ ثابت دولتی و… را ایجاد و تسهیل کردیم تا هم شبکه پروازی آزاد و از انحصار خارج شود و نرخ به گونهای باشد که هم برای سرمایهگذار صرفه اقتصادی داشته باشد و در زمان مناسبی بازگشت سرمایه ی آن را برآورد کند و هم برای مردم حق انتخاب و قدرت خرید وجود داشته باشد و بتوانند از پروازهای مختلف استفاده کنند.
معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری اظهار کرد: (در این زمینه برخی از متقاضیان درخواست تاسیس شرکتهای ایرتاکسی را ارائه دادهاند. این مسئله تنها منحصر به شرکتهای هواپیمایی موجود در کشور نیست؛ چرا که میخواهیم رونق شرکتهای مختلف هواپیمایی از جمله ایرتاکسی ها را خارج از تمرکز شکل گرفته، رونق دهیم و در این زمینه رغبت بیشتری در متقاضیان شکل بگیرد) وی با بیان اینکه سازمان هواپیمایی به عنوان یک دستگاه رگولاتوری نمیتواند تسهیلات برای شرکتهای متقاضی تاسیس ایرتاکسی فراهم کند، اما همه مسائل در این زمینه دیده شده و متقاضیان باید تا حدی از آورده ی خودشان استفاده کنند، گفت: (هزینهها و چگونگی رونق ایرتاکسی ها بستگی به نوع هواپیمایی دارد که شرکت هواپیمایی متقاضی از آن استفاده میکند و هیچ مشکلی برای واردات انواع هواپیماها از جتهای اختصاصی تا هواپیماهای ۱۰-۱۵ نفره وجود ندارد، چرا که شرکتها و متقاضیان هر طور شده در شرایط سخت کنونی این هواپیماها را وارد میکنند و بسته به استفاده از هر کدام از آنها میتوان برای آن مشتری قائل شد که هر کدام هزینه و جامعه هدف خاص خودش را دارد. بنابراین هر کسی هم بخواهد از این بستر استفاده کند، بسته به نوع هواپیمایی که انتخاب میکند، هزینهاش را پرداخت میکند).
با توجه به اینکه هواپیماهای مورد استفاده در تاکسی هوایی بسیار کوچکاند، در نتیجه قیمت خرید آنها در مقایسه با هواپیماهای معمولی بسیار کمتر است. همچنین هزینه ی تعمیر و نگهداری ایرتاکسی، قطعات آن، بیمه و عوارض فرودگاهی نیز نسبت به هواپیماهای معمولی بسیار پایینتر است.
به گزارش خبری از ایرنا، سید مهدی رزار اظهار کرده است که این نخستین بار است که مجوز فعالیت ایرتاکسی در کشور صادر می شود و برای فعالیت ایرتاکسی در فرودگاه بجنورد، 2 فروند هواپیما خریداری شده است. وی افزود: خرید این هواپیماها در حال انجام اقدامات گمرکی است و با ارائه آموزش های لازم به خلبانان، تا یکی دو ماه دیگر اقدام به خدمات رسانی می کنند. مدیر فرودگاه بجنورد افزود: ظرفیت این هواپیماها چهار نفر است و امید می رود پرواز این هواپیماها تا 2 ماه آتی آغاز شود. رزاز اظهار کرد: ایرتاکسی ها خدمات پروازی به شهرهای مختلف را ارائه می دهند و به نظر می رسد مورد استقبال قرار گیرد. مدیر فرودگاه بجنورد افزود: ایرتاکسی ها در در کشورهای اروپایی مورد رغبت قرار گرفته اند و اکنون رویکرد در این کشورها ایجاد باندهای کوچک به جای باندهای بزرگ و هزینه بر است.
وی با اشاره به فعالیت مرکز آموزش خلبانی در بجنورد گفت: نخستین آموزشگاه خلبانی خصوصی شرق کشور در بجنورد دایر است و تا کنون پنج نفر در این آموزشگاه دانش آموخته شده اند. مدیر فرودگاه بجنورد افزود: اکنون در این نیمسال تحصیلی، 15 نفر دانشجو که همه غیربومی هستند در این مرکز در حال تحصیل هستند و آموزش های هوایی را در فرودگاه بجنورد فرا می گیرند.
منابع:
No comment yet, add your voice below!